У Гайворонському районі візьмуться за дослідження Трипільського поселення віком у 5 тисяч років

Перегляди: 900

Археологічну пам'ятку Трипільського поселення поблизу села Лещівка Лебединської сільської ради Голованівського району треба охороняти та поставити на державний облік.

Про це йшлося на нараді в облдержадміністрації, повідомили CBN у прес-службі Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Присутній на нараді голова Голованівської райдержадміністрації Олег Голімбієвський проінформував, що 3 серпня на місце знахідки направили робочу групу, яка встановила, що розкопки «чорні археологи» не проводять. Проте він звернув увагу на необхідність залучення до такої роботи фахових археологів та вжиття заходів з інвентаризації, паспортизації та встановлення чітких меж і зон охорони Трипільського поселення поблизу Лещівки.

У підсумку посадовці вирішили розробити проект обласної програми щодо збереження та використання об’єктів культурної спадщини.

Нагадаємо, археологічну пам’ятку, вік якої становить щонайменше 5 тисяч років, виявили науковці ще у 1989 році, проте за відсутності відповідного фінансування роботи з її вивчення та паспортизації до сьогодні не проводили.