У Кропивницькому поліцейський ночував з активістом, який блокував роботу держвиконавців

Перегляди: 1017

Громадський активіст Олександр Боршуляк блокував роботу державних виконавців, влаштувавши пікет у приміщенні Кіровоградського районного відділу державної виконавчої служби.

Про це кореспонденту CBN повідомила прес-секретар обласної юстиції Катерина Ободовська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У ніч з 13 на 14 серпня чоловік перебував у відділі й залишився там ночувати. У нього - 300 тисяч гривень боргу, він не сплачував його вісім років. У результаті комплекс будівель, який належить Боршуляку, виставили на аукціон для подальшої ліквідації заборгованості. Чоловік сподівався, що через акцію протесту лоти знімуть з аукціону. Але таке рішення приймається лише через суд.

Працівники відділу не могли поставити приміщення на сигналізацію і викликали поліцейських. Поліцейський був змушений разом із порушником лишитися ночувати в приміщенні.

«Коли ранком виконавці прийшли на роботу, пан Олександр ще пікетував, потім пішов і знову прийшов. Вчора він перебував там також, але не відомо, до якого часу», - розповіла Катерина Ободовська.

Сьогодні, 15 серпня, Боршуляк прийшов на прийом до начальника обласної юстиції Вадима Гуцула. Наразі боржник не блокує роботу виконавців.

Як повідомлялось, Державна виконавча служба повинна стягнути з Олександра Боршуляка близько 300 тисяч гривень боргу на користь ДП «Санаторно-курортний реабілітаційний центр «Слов’янський курорт» Міністерства охорони здоров’я України. З метою виконання рішення суду арештували майно, яке знаходиться у власності боржника. У результаті комплекс будівель у селищі Новому виставили на аукціон для його подальшої реалізації.

За умови успішного проведення торгів виручені кошти були б спрямовані на часткову ліквідацію заборгованості. Однак боржник вирішив примусово змусити державних виконавців зняти його майно з аукціону, заблокувавши приміщення відділу виконавчої служби й перешкоджаючи роботі державних виконавців.