В Олександрійському районі триває будівництво сільської амбулаторії (ФОТО)

Перегляди: 1704

У селі Протопопівка триває будівництво нової сільської амбулаторій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Саме тут місяць стартувало будівництво першої в області амбулаторії за цією програмою, повідомив CBN виконроб будівництва Василь Манько.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кошторис будівельних робіт складає приблизно п’ять з половиною мільйона гривень, – сказав будівельник, – роботи розпочалися місяць тому. Термін виконання – до жовтня, тоді відбудеться здача його в експлуатацію. Фундамент уже зроблений, зараз приступили до кладки стін із газоблоків. Одночасно виконуються фундаменти під гараж, також буде ще басейн для зберігання протипожежного запасу води, підземний бак для води – свердловини тут немає, воду підвозитимуть. У дворі буде септик. Технічна документація вся нам була видана».

В амбулаторії будуть житлова й медична зони. Вона розрахована для приймання приблизно 30 людей на день. Загальна площа будівництва – 334 квадратні метри. Тут зможуть жити два лікарі – для них побудують окремі кімнати.

За словами голови Приютівської ОТГ Андрія Коломійцева, будівництво амбулаторії саме в Протопопівці було необхідним за всіма нормами – тут проживає більше двох тисяч людей.

«Сьогодні амбулаторія у Протопопівці є, – наголосив Коломійцев, – але вона знаходиться в пристосованому приміщенні. Це звичайний будинок з маленькими кімнатами, без зручностей, без водопостачання. Тому було прийняте рішення, що в такому великому селі має бути нормальна велика сучасна амбулаторія».

Що стосується безпосередньо будівництва, зазначив Коломійцев, сьогодні воно повноцінно триває більше місяця, достатньо швидко працюють будівельники – в тендері перемогла компанія з Кропивницького, яка має відповідний досвід проведення будівельних робіт.

«Використовуються енергозберігаючі технології – матеріали, які в подальшому не будуть потребувати додаткового утеплення, – сказав голова Приютівської ОТГ. – Наприкінці жовтня ми вже маємо отримати остаточний результат та провести відкриття нової амбулаторії. Медичний персонал залишиться в попередньому складі. Ми сподіваємося, що приміщення для проживання лікарів мотивуватиме їх працювати саме в цій амбулаторії – раніше лікар тут не проживав, а приїжджав з Олександрії».

Нагадаємо, Кіровоградщина – одна з перших областей, де розпочали будівництво нових сільських амбулаторій.