Військовий комісар Кропивницького розповів про осінній призов - 2018

Перегляди: 3506

Осінній призов у 2018 році триватиме з жовтня по листопад, точні дати стануть відомі пізніше.

Про це CBN розповів військовий комісар Кропивницького полковник Владислав Зуєв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Терміни служби в армії в 2018 році різняться для призовників: півтора роки служитимуть ті, хто відправляються на службу відразу після школи, не маючи при цьому диплома про вищу освіту. Призовники з вищою освітою прослужать один рік.

До української армії можуть потрапити всі хлопці, яким виповнилося 20 років, при цьому граничним віком для проходження служби у воєнних підрозділах країни є 27 років.

За бажанням службу в армії можуть проходити й молодші хлопці, при цьому примушувати військкомат не має права. Таких юнаків можна призвати лише за згодою.

«Юнаки, що будуть призиватися до армії у 2018 році, не будуть допускатися на лінію фронту, - наголосив полковник Зуєв. - Відправляти призовників у зону проведення ООС суворо забороняється українською військовою доктриною, адже там недвозначно сказано, що солдати-строковики не можуть допускатися до військових операцій як на батьківщині, так і за кордоном. Солдати строкової служби можуть виконувати завдання лише з забезпечення життєдіяльності військової частини за місцем її постійної дислокації».

Деякі місцеві ЗМІ, зазначив також військовий комісар, подали невірну інформацію про призов до лав ЗСУ, назвавши план призову в місті у межах 2200 осіб. Водночас, за офіційною інформацією, у всій Кіровоградській області мають призвати трохи більше 800 осіб.