Головний транспортник Кропивницького вважає, що наглядові ради можуть заважати роботі

Перегляди: 797

Створення наглядових рад комунальних підприємств може заважати роботі КП.

Про це під час засідання круглого столу в міській раді сказав керівник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун сьогодні, 16 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Вергуна, та редакція, у якій є Положення, його не влаштовує. Зокрема він відзначив відсутність відповідальності у членів наглядових рад, безперешкодне їх потрапляння в усі приміщення КП. Наприклад, можуть бути втрачені важливі документи, але ніхто за це не відповість.

Він додав, що всі транспорті засоби, які перевозять пасажирів або вантажі, раз на півроку проходять обов’язковий технічний контроль. Весь транспорт, який курсує містом, має відповідний висновок і дозвіл. Перевіряють транспорт на станціях техобслуговування, що мають відповідну ліцензію.

Довідка. Нещодавно набрав чинності Закон України №1405 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності», який вніс суттєві зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Господарського кодексу України передбачивши утворення Наглядових рад комунальних підприємств.

Наглядова рада комунального підприємства - це колегіальний орган управління який:

- обирає керівника КП;

- контролює діяльність керівника КП;

- спрямовує діяльність керівника КП;

- приймає рішення про проведення зовнішнього незалежного аудиту тощо.