«Кіровоградобленерго» обіцяє гроші за інформацію про розкрадачів енергетичного майна

Перегляди: 731

ПрАТ «Кіровоградобленерго» обіцяє винагороду за інформацію про розкрадачів енергетичного майна.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар «Кіровоградобленерго» Сергій Богомільчук, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З початку року на Кіровоградщині скоїли 51 крадіжку електроенергетичного обладнання та матеріалів. Здебільшого зловмисники діють вандальними методами, залишаючи після себе понівечені трансформатори і лінії електропередач, відключені від електропостачання вулиці, а подекуди й цілі населені пункти, знеструмлені об’єкти житлово-комунальної інфраструктури, промисловості та сільського господарства.

Адміністрація ПрАТ «Кіровоградобленерго» звертається до жителів області з проханням повідомляти про підозрілих осіб, які здійснюють роботи в безпосередній близькості від трансформаторних підстанцій чи металевих опор високовольтних ліній електропередачі, випадки крадіжок з інших електроенергетичних об’єктів, інформувати про діяльність скупників викраденого майна.

Автономер, марка, колір автомобіля, на якому пересуваються крадії, опис їхньої зовнішності, інша інформація про них – все це важливо. Стаття 194-1 ККУ «Умисне пошкодження об’єктів електроенергетики» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років, а у випадку настання тяжких наслідків (якщо, наприклад, від ураження електричним струмом загине людина) – до 15.

Винагороду та нерозголошення отриманих відомостей про особу заявника гарантують.

Телефони оперативного чергового служби захисту економіки ПрАТ «Кіровоградобленерго»: (0522) 35-82-31, (067) 520-40-79 (цілодобово).