У міській раді Кропивницького назвали злісних порушників правил благоустрою

Перегляди: 1025

Спецінспекція Кропивницького складала протоколи за не покос бур'янів і карантинних рослин біля підстанцій (ТП, ГРП) на відповідальних посадових осіб ДП «Кіровоградтепло» ТОВ ЦНТІ «УНГА», ПАТ «Кіровоградгаз», ПАТ «Кіровоградобленерго».

Про це CBN повідомив керівник спецінспекції міської ради Андрій Максюта.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Після складання протоколів реагування від енергетиків та газівників є. З "Унгою" ще доводиться працювати. Промислова зона міста залишається під постійною увагою. Тут є закинуті та вже зарослі території - колишні порцеляновий завод, молокозавод, м'ясокомбінат. Вони закинуті фізично. В юридичному плані вони мають власників – іногородніх, - розповів Максюта, - Є підприємства, що розділили на частини території колишніх заводів - в глибині територій, на своїх базах щось виробляють, продають, а зовні територію по "червоній лінії" не утримують».

Спецінспекції доводиться розшукувати і власників підприємств-банкрутів.

«Проїдьтеся до кінця вулиці Слободенюка (Терешкової) у бік проспекту Промислового. Є такі підприємства, як "Інгуша", - прилегла територія закинута і захаращена конструкціями (тут під ворітьми цілий склад МАФів). Власник цієї фірми залишив десятки МАФів по всьому місту - їх демонтовано тільки десятка півтора вже, прилеглу територію бази захаращено, - зазначив головний спецінспектор. - Знаходимо навіть власників підприємств-банкрутів. Одне з таких підприємств - кооператив, що на проспекті Перемоги (Ковалівка), захарастив територію плитами та ще на початку 90-х років щось почав зводити, не маючи землі. Історія поки замовчує, як ця недобудова по банках закладалася - поки мова йде про аварійну будівлю, яка навіть не огороджена і має декілька відкритих глибоченних люків, гори аварійних плит, купи сміття, дво- та триметрові бур'яни. Там поруч житлова забудова, і це порушення санітарного стану мікрорайону. Знайшли ми власників земельної ділянки і тих, хто розказує, що це його плити. Склали п’ять адмінпротоколів. Найближчим часом територію мають привести до належного стану».

Така сама недобудова, що також перебуває в аварійному стані і де граються діти й підлітки, - це об'єкт на проспекті Університетському (поруч з гуртожитком). Об'єкт, до якого має відношення (фактичне) колишній суддя, хоча юридично об’єкт оформлений на іншу особу.

Є об'єкт на вулиці Космонавта Попова, 9 - де один відомий в місті аптекар розвів бур'яни, а в поясненні до протоколу зазначає, що це - культурні рослини.

Складались протоколи за не покіс на керівництво магазинів мереж «АТБ», «Файно», керівників кількох шкіл та дитячих садків (потім всі бур’яни покосили, окрім НВО «ОР-АВНЕР» по вулиці Академіка Корольова, 19, - керівник школи вже не вперше не поспішає виконувати Правила благоустрою), гаражних кооперативів, автостоянок, АЗС та виробничих підприємств.

«Косять навіть кропивницькі ВІПи біля своїх об'єктів - хто поважає місто і людей, той завжди буде дотримуватись Правил благоустрою і норм поведінки. А хто не поважає місто і людей і лише "свинячить" - будемо робити таким рекламу і притягуватимемо до адмінвідповідальності», - наголосив Максюта.