368 тисяч гривень заборгувала банку заступниця Олександрійської міської парторганізації «Батьківщина»

Перегляди: 890

Один з очільників Олександрійської міської організації партії «Батьківщина» заборгувала банку 368 088 гривень 45 копійок.

Відповідний позов подав ПАТ «УкрСиббанк» до заступника керівника партійної організації, яка має фракцію у міськраді, а саме до Юлії Демковської, пишуть «Олександрійські новини».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сума у третину мільйона гривень є заборгованістю за договором про надання споживчого кредиту, зазначено у тексті судового рішення. Також банк-позивач просить стягнути судовий збір та судові витрати із відповідача.

Свої позовні вимоги банк обґрунтовує тим, що між ПАТ «УкрСиббанк» було укладено договір про надання споживчого кредиту. Станом на 14.04.2018 року заборгованість за кредитним договором становить 368088 гривень 45 копійок, з яких 353114,25 гривень - заборгованість за кредитом. Банк нарахував також прострочені виплати по заборгованості та пені.

6 квітня відбулось перше судове засідання, де позовну заява прийнята та відкрито загальне позовне провадження у цивільній справі.

Зі свого акаунту у Фейсбук Юлія Демковська так прокоментувала непогашений борг, існування якого фактично визнала: «Смешные люди, но за пиар спасибо… Обов'язково поверну. Коли долар буде по 5,05 і банк виконає всі умови справедливого рефінансування».

За інформацією офіційної системи «Судова влада України», 28 серпня має відбутися черговий розгляд справи.

Раніше, Юлія Демковська була фігурантом справи щодо боргів комунальному підприємству «Житлогосп». За інформацією автоматизованої системи виконавчого провадження Міністерства юстиції України, борг із Юлія Демковської було стягнуто.

Нагадаємо, Юлія Демковська нещодавно повідомляла, що вона є заступником очільника міської організації «Батьківщини». Фракція входить у більшість міської ради, яка впливає на рішення ради і імовірно, боргові зобов’язання заступниці керівника можуть впливати на ухвалювані рішення.