На Кіровоградщині визначили краще спортивне село

Перегляди: 1774

Вперше такі старти пройшли понад 20 років тому за ініціативи Кіровоградської обласної організації ФСТ «Колос». Це була унікальна ініціатива, коли за перемогу в різних видах спорту борються представники конкретного села, яку потім підхопили по всій Україні. Переможці обласних спартакіад будуть виявляти сильніших в змаганнях «Краще спортивне село України».

Традиційні змагання вже не вперше виграли спортсмени села Стара Осота Олександрівського району.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У селі Дмитрівка Знам’янського району вчора, 18 серпня, відбулися змагання «Краще спортивне село Кіровоградщини 2018 року».

Як повідомив СВN голова обласної організації ФСТ «Колос» Юрій Махно, цього разу в Дмитрівці Знам’янського району представники 10 сіл Кіровоградщини визначали найкращих у футболі чи волейболі (на вибір), шашках чи шахах (на вибір), гирьовому спорті, перетягуванні канату, настільному тенісі та дартсі. Спортсмени однієї команди мали брати участь у шести видах спорту, з яких у залік йшли п’ять кращих. За сумою місць у п’яти залікових кращих видах визначалася найсильніша команда.

Боротьба за перемогу в кожному виді точилася дуже напружено. Про рівень конкуренції свідчить той факт, що в гирьовому спорті та шашках перше місце посіли відразу по дві команди, показники яких були абсолютно рівними. Організаторам довелося визнати, що переможцями в шашках стали спортсмени Дмитрівки та Великої Северинки, а в гирьовому спорті на найвищу сходинку одночасно зійшли атлети з Оникієвого та Старої Осоти. Загальну перемогу представники Олександрівського району вибороли лише в заключному виді, коли стали кращими у перетягуванні канату. А ще спортсменам Старої Осоти не було рівних у настільному тенісі, що й дозволило вчергове отримати звання «Краще спортивне село Кіровоградщини».

Долю другого та третього командного місця між командами Великої Северинки (Кіровоградський район) та Оникієвого Маловисківського району визначали за додатковими показниками, адже кількість очок була рівною. І лише завдяки більшій кількості призових місць срібло дісталося Оникієвому, а третіми стали спортсмени з Великої Северинки.

Подальші місця посіли спортсмени з сіл Рівне (Новоукраїнський район), Іскрівка (Петрівський район), Дмитрівка (Знам’янський район), Верблюжка (Новгородківський район), Камбурліївка (Онуфріївський район), Приютівка (Олександрійський район), Первозванівка (Кіровоградський район).

Команда Старої Осоти отримала право представляти Кіровоградщину у всеукраїнському фіналі змагань «Краще спортивне село України», які пройдуть восени у місті Ворохта (Івано-Франківська область).