Дві аптеки в Голованівському районі відмовилися надавати по телефону інформацію про «Доступні ліки»

Перегляди: 975

Дві аптеки в Голованівському районі категорично відмовилися надати «таємному покупцю» інформацію про наявність ліків за урядовою програмою «Доступні ліки».

Про це повідомив директор обласного контактного центру Андрій Лаврусь сьогодні, 20 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Андрія Лавруся, з початку року з питань забезпечення безкоштовними медичними препаратами на «гарячу лінію» звернулися 126 громадян.

«У програмі працюють 125 аптек, з урахуванням аптечних пунктів і кіосків – 326 пунктів продажу, – наголосив Андрій Лаврусь. - Опитування проведено в 46 аптечних закладах області за наступною легендою: Чи може людина за рецептом безкоштовно за програмою "Доступні ліки" отримати медичні препарати від гіпертонії та цукрового діабету? Лише у Кіровоградському, Маловисківському, Новгородківському, Олександрійському районах та у місті Олександрія громадяни мають можливість безперешкодно отримати медичні препарати. У цих районах всі аптеки підтвердили наявність ліків та можливість отримати за безкоштовним рецептом. У двох аптеках Голованівського району категорично відмовилися надавати інформацію про наявність ліків».

Частково забезпечують населення медичними препаратами Гайворонський, Благовіщенський, Бобринецький, Добровеличківський, Знам’янський та Онуфріївський райони.

Неможливо отримати ліки за безкоштовним рецептом у Вільшанському, Компаніївському, Новоархангельському, Новоукраїнському, Петрівському, Світловодському районах та місті Світловодську через недостатнє фінансування, велику заборгованість або вичерпаний ліміт коштів.

Також не вдалося отримати інформацію від аптек Долинського, Новомиргородського й Олександрівського районів.