Кіровоградська облрада проситиме уряд компенсувати різницю в тарифах для «Дніпро-Кіровоград»

Перегляди: 1045

Кіровоградська обласна рада планує звернутися до Кабінету Міністрів з проханням компенсувати різницю в тарифах на водопостачання та водовідведення для ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Проект рішення оприлюднили на сайті облради, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, з метою погашення заборгованості за спожиту активну електроенергію, виконання заходів інвестиційних програм, стабілізації роботи обласного комунального виробничого підприємства “Дніпро-Кіровоград” та забезпечення жителів області якісною питною водою, обласна рада ВИРІШИЛА: 1. Затвердити звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із державного бюджету на різницю в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення», - сказано в документі.

У додатку до проекту рішення йдеться про конкретні суми: «Загальна сума різниці в тарифах за 2015 - 2018 роки складає 78823,92 тис. грн.»

У зв’язку з цим облрада проситиме в уряду:

«- погасити заборгованість у різниці тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (що надавалися населенню та бюджетним організаціям у 2015 році), що утворилася станом на 01 січня 2016 року, у сумі 14095,2 тис. грн;

- прийняти постанову Кабінету Міністрів України стосовно відновлення механізму погашення заборгованості в різниці тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (що склалася за 2016 рік – 28347,0 тис. грн; за 2017 рік – 19671,6 тис. грн; за І півріччя 2018 року – 16710,1 тис. грн) на загальну суму – 64728,7 тис. грн;».

«Прийняття таких рішень дозволить ОКВП “Дніпро-Кіровоград” погасити заборгованість за спожиту активну електроенергію, виконати заходи інвестиційних програм, забезпечити своєчасне придбання реагентів, матеріальних частин, паливно-мастильних матеріалів, в повній мірі виконати зобов’язання перед Світовим банком», - сказано також у додатку до проекту рішення.

Нагадаємо, відповідно до постанови НКРЕКП, з 14 липня 2018 року споживачі платять за послуги з водопостачання та водовідведення за новими тарифами.