На Кіровоградщині ліквідували центр, який допомагав приховувати валютну виручку

Перегляди: 644

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служи в Кіровоградській області ліквідували діяльність «центру мінімізації митних платежів», який надавав підприємствам реального сектору економіки послуги з приховування валютної виручки при експорті товарів за заниженими цінами.

Про це CBN повідомили у прокуратурі області, під процесуальним наглядом якої і відбулася операція.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організатор зареєстрував низку підприємств у Польщі й Великобританії та вступив у злочинну змову з представниками інших нерезидентів (у схемі було задіяно понад 15 підприємств, шість з яких є нерезидентами). Використовуючи зв’язки на митниці, фігуранти справи здійснювали вивезення з України паливних гранул за цінами, значно нижчими від ринкових, надаючи при цьому представникам Української митниці підроблені документи щодо обсягу та вартості товару.

Експорт товарів на підконтрольні компанії дав змогу максимально занизити митну вартість експортованих ТМЦ та мінімізувати сплату податків до бюджету.

За кордоном товар продавали на адреси інших підконтрольних організатору підприємств – нерезидентів Польщі та Великобританії - за цінами Європейського союзу, а виручка, що надійшла на банківські рахунки, відкриті за кордоном, дала змогу отримати неконтрольований прибуток без необхідності повертати валютну виручку на територію України.

Організатор злочинної схеми також ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб за 2017 рік на 6,8 млн грн.

На даний час проведено п’ять санкціонованих обшуків, в ході яких вилучено 13 печаток, п’ять з яких СГ – нерезидентів, два кліше суб’єктів господарювання – нерезидентів, документацію, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюється повне коло осіб, що брали участь у злочинній схемі, та їх причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень.