На Кіровоградщині розширився список «Доступних ліків»

Перегляди: 771

Перелік препаратів за урядовою програмою «Доступні ліки» розширився на два десятки позицій.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко сьогодні, 20 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Рибальченка, до оновленого списку увійшов 261 препарат, із яких 59 можна отримати без будь-якої доплати. Ці препарати призначені пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою.

«Раніше у програмі брали участь 240 препаратів, з яких 47 були безоплатними. У перелік безкоштовних входять ліки не лише українського виробництва, а й відомих іноземних компаній», – наголосив посадовець.

Цього року Кіровоградщина отримала 24 мільйони гривень державної компенсації за витрати на доступні ліки. Торік ця сума становила 17 мільйонів. За січень - липень 2018 року вже використано понад 14 мільйонів гривень.

«Усі території області використовують ці кошти. Благовіщенський, Бобринецький, Долинський та Компаніївський райони стовідсотково освоїли кошти, всі решта продовжують освоювати», – додав Олег Рибальченко.

Нагадаємо, обласний контактний центр на виконання доручення голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка провів таємне опитування аптечних закладів з метою моніторингу стану виконання урядової програми «Доступні ліки».