У Кропивницькому хочуть замість Новомиколаївського ринку побудувати супермаркет - ЗМІ

Перегляди: 5214

На місці Новомиколаївського ринку в Кропивницькому може з’явитися супермаркет.

Про це пише тижневик «Україна-Центр».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ринок невеликий, лише на 190 торгових місць, площа - 1800 квадратних метрів. Він приватний, належить фірмі «Євразія Центр», засновниками якої є Сергій Чередник і Олександр Юрченко.

І ось зараз, схоже, нинішні власники вирішили ринок продати, на що мають повне законне право. На місці ринку з'явиться супермаркет однієї великої відомої торгової мережі.

Від округу, на якому розташований ринок, депутатом міської ради обрано Олега Краснокутський. Ось що він говорить: «Протест проти планів продажу ринку й будівництва супермаркету підписали 474 людини. Це більше половини жителів округу.

2 серпня я направив депутатський запит на ім'я міського голови Андрія Райковича. У ньому я вимагаю створити робочу групу з вивчення ситуації з єдиним ринком у мікрорайоні, а власникам - призупинити дії з відчуження майна. І ще пропоную місту викупити ринок у власників, щоб він був комунальним, державним. Інакше ліквідація ринку матиме негативні соціальні наслідки.

Я вже не кажу про санітарно-епідеміологічні. Вулиця Добровольського перетвориться на те, що сьогодні ми бачимо біля супермаркетів у деяких інших мікрорайонах.

Я зустрічався з заступником міського голови Олександром Мосіним з цього питання. Він мені розповів, що вже спілкувався з власниками, і міська влада шукає варіант вирішення цієї проблеми. Влада теж розуміє, що залишити величезний мікрорайон без єдиного ринку - це неправильно.

Будемо сподіватися, що ситуація вирішиться на користь жителів».