Кропивничанка стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи з паралімпійської легкої атлетики

Перегляди: 1530

Вчора, 20 серпня, у Берліні стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів із ушкодженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, фізичного та розумового розвитку.

На цих представницьких змаганнях сьогодні виступила кропивничанка Анастасія Мисник. Нещодавно наша дворазова срібна призерка Паралімпійських ігор виграла чемпіонат Європи у своїй нозології. Але цього разу зібралися всі найсильніші. Тож суперечка за нагороди була дуже запеклою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підопічна ЗТУ Олега Соколовського додавала в кожній своїй спробі, але після другого свого виходу до сектора займала лише четверте місце. У третій спробі Настя відправила ядро на 12 м 36 см, що дозволило їй вийти на третє місце. У четвертій (12,37) та п’ятій (12,46) спробах українська легкоатлетка поліпшувала свої результати. Та цього виявилося недостатньо для того, щоб випередити конкуренток у боротьбі за срібло та бронзу.

А тут сталася сенсація, адже британка Сабрина Фортуне з найкращим результатом 13 м 30 см випередила багаторазову чемпіонку Паралімпійських ігор, полячку Єву Дурську, яка задовольнилася спробою на 12 м 93 см.

Як зазначив в ексклюзивному коментарі СВN наставник Анастасії Мисник Олег Соколовський, який цього разу не мав можливості допомогти підопічній порадою безпосередньо в Берлині, на певні міркування ці змагання наштовхують. Європейська нагорода, безумовно, радує, але Настя може й повинна штовхати далі. В цьому сезоні спортсменка з тренером більше налаштовувалися на європейську першість у Парижі, де проходив один з етапів відбору на Паралімпіаду в Токіо та відповідна класифікація атлетів.

Там з поставленими завданнями вдалося впоратися повністю, а сьогодні суперниці виявилися трохи сильнішими. Хоча вже зараз зрозуміло, що для того, аби боротися за паралімпійські нагороди в Токіо, потрібно буде штовхати ядро далеко за 13 м.

«Тож потрібно наполегливо працювати для досягнення поставлених цілей» – підсумував тренер Олег Соколовський.