Олександрійське та два кропивницьких теплопідприємства виключили з номінантів на отримання газу

Перегляди: 1474

Більше півмільярда гривень заборгували підприємства теплоенергетики області за спожитий газ.

Про це CBN повідомили у прес-службі Кіровоградської ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольги Довжук, загальна заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики області за газ з урахуванням боргів минулих років, нарахованих пені, штрафних і фінансових санкцій, на сьогодні склала 514,9 мільйона гривень.

Найбільше заборгували КП «Теплоенергетик» – 223,7 мільйона гривень та ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» – 170,3 мільйона.

Найнижчий рівень розрахунків мають КП «Теплокомуненерго» Олександрійської міської ради – 35%, КП «Теплоенергетик» – 37% та ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» – 51%.

НАК «Нафтогаз України» включив ці теплопостачальні підприємства до переліку тих, що можуть не отримати номінації на споживання природного газу. «Тож, відповідно до доручення віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, їх керівникам спільно з органами місцевого самоврядування необхідно терміново вирішувати це питання, адже саме від їх дій залежатиме чи розпочнеться вчасно опалювальний сезон у Кропивницькому та Олександрії», – відзначила директор профільного департаменту ОДА.