У міськраді Кропивницького розповіли про зміни у програмі відзначення Дня Прапора та Дня незалежності

Перегляди: 1330

23 - 24 серпня у Кропивницькому відбудеться низка заходів з нагоди Дня Державного Прапору України та Дня незалежності України.

Про це під час прес-конференції у міськраді сьогодні, 21 серпня, повідомив начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

23 серпня у День Державного Прапора, за попереднім планом, два заходи – церемонія підняття державного прапора у сквері ім. Тараса Шевченка. Збір о 8:45.

«Це місце історичне, тут 16 липня 1991 року вперше підняли синьо-жовтий прапор, традиційно урочистості відбуваються на цьому місці», - сказав Сергій Запорожан.

Після підняття прапора та покладання квітів до пам’ятника Шевченку квіти покладуть і до могил загиблих учасників антитерористичної операції на сході країни. Церемонія розпочнеться об 11:00 на Рівнянському кладовищі. Керівники міста разом із активістами відвідають інші кладовища, де поховані наші бійці.

Покладання квітів орієнтовно розпочнеться о 8:30 24 серпня і буде відбуватися одночасно до 9:50 в різних місцях. Визначили вісім локацій - парк «Ковалівський», пам'ятники Володимиру Винниченку і Тарасу Шевченку, меморіальна дошка Віктору Чміленку, площа Героїв Майдану тощо. Покладатимуть квіти делегації з районів області. Збір - біля пам’ятника Винниченку.

О 10:00 в обласному театрі розпочнуться урочистості, які запланувала ОДА. Тут вручать державні нагороди, нагороди ОДА та облради, відбудеться концерт.

Об 11:00 - урочистості на площі перед міською радою за участі місцевих творчих колективів.

Традиційно відбудеться хода у вишиванках. Колона пройде звичним маршрутом від пам’ятника Янголу-охоронцю. Збір – о 17:00.

О 18:00 в обласному театрі відбудеться святковий концерт міського професійного духового оркестру.

Паралельно на площі Героїв Майдану відлунає святковий концерт.

Тематичні заходи відбудуться й у бібліотеках, освітніх закладах, музеях.