Заморений голодом хлопчик з Новоукраїнки не знає, що таке цукерки

Перегляди: 2873

Син депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка Владик нині знаходиться в дитячій обласній лікарні та набрав близько двох кілограмів ваги.

Про це пише тижневик «Україна-Центр».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кореспондент газети побував в лікарні, де зустрівся з заступником головного лікаря Лідією Ліщинівською. Ось що вона сказала: «На сьогоднішній день з хлопчиком усе добре, він швидко набирає вагу. Він поступив до нас увечері 10 серпня в супроводі співробітників Новоукраїнської поліції й соціальної служби, так як було рішення суду про тимчасове вилучення його з родини для обстеження і лікування.

Він важив 7,8 кілограма, хоча за його віком повинен був важити як мінімум 13. Зараз динаміка позитивна. Він набрав два кілограми, зміцнів, з'явилися щічки, сам почав ходити, грається іграшками. Але видно, що дитина не отримували не лише повноцінного харчування, а й догляду. Він явно відстає у фізичному розвитку, та й взагалі про таких дітей говорять як про педагогічно запущених. Його обстежили практично всі наші фахівці, і можна сказати, що побоювання з приводу наявності якоїсь прихованої інфекції не підтвердилися. Цього ми боялися, але зате в результаті обстеження виявили пневмонію. Мабуть, дитина в такому стані просто не відчувала температури або слабкості. Провели інтенсивну терапію, і пневмонія пішла.

Їсть він добре, практично все те, що і дорослі. Зрозуміло, що ми призначили лікувальне харчування, спочатку все перетерте, ніжне, дієтичне, майже як немовляті, для кращого засвоєння. Поступово збільшуємо кількість їжі. Зараз дитина проходить реабілітаційне лікування. Тепер ясно, що криза позаду, але чому так сталося і як відбувалося виснаження - ми не знаємо. До дев’ятого вересня дитина може бути у нас, чекаємо рішення суду, який визначить подальшу долю, але, оскільки батьки не позбавлені батьківських прав, вони можуть забрати його в будь-який момент».

11 серпня в лікарні побували мати і бабуся, бабуся приходила ще 14 серпня і навіть принесла кілька памперсів, але більше родичів тут не бачили.

Сам хлопчик цікаво реагує на те, що відбувається. Він охоче йде на руки до персоналу лікарні, оточений увагою і співчуттям, але на запитання психолога дає відповіді, вигідні для батьків, яких, до речі, дуже любить. Наприклад, на запитання «Тобі давали в лікарні їсти?» він відповідає: «Ні». «А вдома давали їсти?» «Так». «А тебе били вдома?» «Ні». «А в лікарні б'ють?» «Так». З приводу харчування можна додати, що він абсолютно не знає слова «цукерка».

Нагадаємо, правоохоронці, соціальні служби та медики Новоукраїнки об’єдналися, аби від рідних батьків урятувати чотирирічного сина.

Батьки хлопчика спочатку не пускали представників служби у справах дітей до будинку. Зайти вдалося аж після звернення до поліції та одержання санкції суду.

Пізніше з’ясувалося, що батько хлопчика – депутат Новоукраїнської районної ради Олександр Мольченко. У виснаженні хлопчика він звинуватив медиків – вони нібито проводили над малюком якісь експерименти.

У Радикальній партії, за квотою якої Мольченко пройшов до райради, заявили, що докладуть зусиль, щоб відібрати в нього мандат.

Суд має розглянути питання про позбавлення Мольченків батьківських прав щодо Владика.