На Кіровоградщині за місяць перевізники допустили понад 430 порушень

Перегляди: 750

На території Кіровоградщини тривають заходи, спрямовані на перевірку пасажирського транспорту, посилення контролю за безпекою дорожнього руху під час перевезення пасажирів та додержанням пасажироперевізниками вимог законодавства.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За майже місяць із початку відпрацювання працівники поліції вже перевірили понад 2150 автобусів, які використовуються для надання послуг із перевезення пасажирів.

У результаті правоохоронці виявили 434 порушення, допущених перевізниками, серед яких – факт керування автобусом в нетверезому стані, керування транспортними засобами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль, керування автобусами без необхідних документів, а також більше 20 фактів технічної несправності автобусів.

Крім того, поліцейські склали два протоколи на посадових осіб автогосподарств.

У рамках операції також проводиться роз’яснювальна робота серед пасажироперевізників, особливо тих, що надають послуги з нерегулярних перевезень пасажирів та організованих груп дітей.

До проведення заходів, окрім поліцейських, у складі спільних мобільних груп залучили представників територіального підрозділу Укртрансбезпеки та представників громадськості.