Світловодські чиновники хотіли «непрозоро» закупити продукти для школярів

Перегляди: 776

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив ряд позовів прокуратури щодо оскарження незаконних договорів на постачання продуктів до закладів освіти.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Знам’янська місцева прокуратура за результатами моніторингу єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів «Edata» та єдиної системи публічних закупівель «Prozorro» виявила порушення тендерного законодавства під час проведення відділом освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації закупівлі продуктів для дітей - учнів місцевих навчальних закладів.

Між відділом освіти, молоді та спорту Світловодської районної державної адміністрації та місцевим підприємцем укладені чотири договори поставки продуктів на загальну суму 382 тис. грн.

За цими договорами продукти мали купувати відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» - процедур закупівлі у вигляді відкритих торгів. Однак відділ освіти уклав оспорювані договори напряму з постачальником.

Відділ освіти не оприлюднив на веб-порталі «Prozorro» планування покупки, що позбавило можливості брати участь у закупівлі іншим учасникам.

У договорах вказується, що мають поставлятися продукти, але не визначається конкретно, який саме товар очікувався, його кількість та ціна за одиницю товару.

Суд визнав договори недійсними, чим упередив незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 382 тис. грн.