У Кропивницькому активісти декомунізували мерію, знявши дошку про підпільний обком (ФОТО)

Перегляди: 1192

Невідомі демонтували з фасаду міської ради Кропивницького дошку, присвячену діяльності підпільного обкому Комуністичної партії України у роки Другої Світової війни на території Кіровограда.

Цю інформацію CBN підтвердив начальник міського відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Матеріальної та історичної цінності об’єкт не має, це дублікат. Справжню чавунну дошку вкрали у 2002 році «металісти». Після цього встановили встановили гранітну.

«Процес декомунізації особливо в частині демонтажу пам’ятників, інформаційних дощок тощо трошки розтягнувся у часі. Ми планували їх якимось одним рішенням, документом демонтувати і таке інше, але виникли певні юридичні в тому плані, що термін дії закону був чітко прописаний, - сказав чиновник. – Сьогодні певна колізія існує в плані виконання цих термінів, але декомунізовувати об’єкти треба. До нас звертаються різні активісти, краєзнавці, що треба це робити. Не маючи стовідсоткового юридичного обґрунтування, ми трошки цей процес відтягували, але громадські активісти нам стихійно допомагають в цьому плані».

Дошка зараз знаходиться у складських приміщеннях міської ради.