Військовослужбовець з Кіровоградщини розмахував гранатою в Черкасах

Перегляди: 795

21-річний військовослужбовець, житель одного із сіл Кіровоградської області погрожував гранатою жителю Черкас.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ НП в Черкаській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До чергової частини Черкаського відділу поліції надійшла інформація, про те, що громадяни на одній із черкаських вулиць спіймали чоловіка, який був в стані алкогольного сп’яніння та мав при собі гранату.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували особу порушника. Ним виявився 21-річний житель одного із сіл Кіровоградської області, військовослужбовець, який самовільно залишив військову частину. В Черкаси приїхав у гості до друзів.

Під час відпочинку в одному з розважальних закладів підозрюваний нецензурно висловлювався, і у нього виник конфлікт з 34-річний черкащанином. Чоловіки вирішили з’ясувати стосунки за межами закладу. Коли вони вийшли на вулицю, то у підозрюваного в руці була граната. Він другою рукою взяв за чеку і залякував свого співрозмовника вибухом.

У цей момент один із перехожих порушника штовхнув. Він злякався та почав тікати. Його наздогнали двоє чоловіків і викликали поліцію.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про притягнення чоловіка до відповідальності за самовільне залишення військової частини.

Речовий доказ вилучили та направили на дослідження. Черкаський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Чоловіку оголосили про підозру та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.