«Громадський бюджет – 2019»: проекти «Перший міський мурал» і «Руки-базуки» можуть допуcтити до голосування

Перегляди: 1047

Два цікавих проекти від мешканців Кропивницького: «Перший міський мурал» і «Створення спортивного майданчика «Руки-базуки», вірогідно, включать до бюлетенів для голосування у конкурсі «Громадський бюджет – 2019».

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перед цим ці пропозиції виключили з участі у програмі «Громадський бюджет» з причин порушення умов конкурсу за результатми розгляду пропозицій спеціалістами профільних виконавчих органів міської ради. В обох випадках передбачалася реалізація проектів на землі і на приміщенні, що не належать до комунальної власності міста.

У віторок, 21 серпня, у міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання координаційної ради з питань громадського бюджету.

Члени координаційної ради повторно розглянули звернення авторів двох недопущених до голосування проектів та обговорили можливість їх включення у бюлетень для голосування конкурсу конкурсі «Громадський бюджет – 2019».

Андрій Табалов запропонував проголосувати за допущення обох проектів до конкурсу за умови, що автори ідеї знайдуть до 23 серпня земельну ділянку і площину стіни будинку, які належать громаді міста, щоб впровадити в життя корисні ініціативи.

Інші члени координаційної ради висловилися проти створення преценденту повернення до розгляду проектів і за результатами голосування пропозиція Андрія Табалова не набрала більшості голосів.

Тоді «За» проголосували семеро членів Координаційної ради із необхідних для прийняття рішення десяти голосів. Як повідомили в департаменті з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради, троє членів Координаційної ради: Сергій Бойко, Людмила Шукрута та Віктор Савицький, які з поважних причин не змогли взяти участі в її роботі 21 серпня, письмово звернулися і підтвердили свою підтримку пропозиції допустити зазначені проекти до народного голосування.

Тож, у разі, якщо автори двох проектів виконають поставлену вимогу і до 23 серпня запропонують прийнятні для умов чинного бюджетного законодавства земельну ділянку і стіну будинку, то їхні роботи включать до бюлетенів голосування.