У Кропивницькому щонайменше чотири готелі готові приймати жителів «ДНР»

Перегляди: 5226

У країні вже чотири роки йде війна. Кропивницький має до неї безпосереднє відношення: тут і Алея Героїв, і третій полк, який виконував та виконує надскладні завдання на Донбасі, тисячі демобілізованих учасників бойових дій, волонтери, що віддають себе заради перемоги...

CBN вирішив перевірити, як ставляться до загальнодержавної біди представники готельного бізнесу обласного центру. На жаль, окремі результати свідчать, що багатьом війна на сході України не заважає заробляти гроші, більш того, горе-бізнесмени радо готові прийняти та обслуговувати громадян з паспортами невизнаної «республіки ДНР».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Суть експерименту: журналіст телефонує за номером, знайденому в Інтернеті, до готелю, та намагається забронювати на вересень номер, повідомляючи при цьому про відсутність головного посвідчення особи України, але заявляючи про наявність паспорту «громадянина ДНР». Розмови з представниками готелів з короткими коментарями - до вашої уваги. (Розуміючи, що витівка має провокативний характер, назви готелів не озвучуємо, проте над тенденцією замислитися треба.)

Не у всі готелі вдалося додзвонитися, але деякі порадили, як правильно оформити поселення у нашому випадку. Хоча перша розмова з ресепшеном готелю в центрі міста спочатку порадувала. Довідавшись про наявність паспорту незаконної республіки, у поселенні не відмовили (адже клієнт завжди правий!), але попередили, що інформацію вони зобов'язані надати до СБУ. Хоча відразу ж запропонували поселятися вдвох із другом, який має український паспорт, тож проблем виникнути не повинно.

У другому готелі, що ближче до виїзду з міста, попросили зателефонувати ближче до дати поселення. А проблему з паспортом пообіцяли вирішити без проблем.

Ще один готель, що недалеко від точки найактивнішої торгівлі міста, категорично відмовив у поселенні за паспортом ДНР, але погодився оформити поселення за водійським посвідченням, що видане в Україні.

Наступна «жертва» нашого експерименту почала розмову українською, тільки на наше прохання перейшла на російську. Але на цьому патріотизм закінчився, і поселення за паспортом ворога нам гарантували.

Слід зазначити, що з усіх готелів Кропивницького, до яких ми телефонували, лише один категорично відмовив у поселенні саме через приналежність до «громадянства» ДНР. Дякуємо їм!

Олексій Гора, CBN