У Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди 27-ї річниці незалежності України (ФОТО)

Перегляди: 969

Сьогодні, 24 серпня, у приміщенні обласного театру відбулися урочистості з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності, передає кореспондент CBN.

«194 наших синів і доньок віддали життя за те, щоб ми мали можливість знаходитися у святковому залі, а також жити у вільній Україні. Перед нами величезна відповідальність, ми маємо зробити все для отого, щоб наша держава дійсно стала незалежною. Левова частина наших можливостей і фінансів була витрачена на те, щоб захистити Україну. Але кожен з нас і на своєму робочому місці робить величезні кроки для того, щоб всередині наша Україна стала іншою, - сказав у вітальному слові голова ОДА Сергій Кузьменко. - Чи знаєте ви, що саме в цьому році в нашій області вперше за часи незалежності заклали фундамент нового дитячого садка, а ще до кінця цього року три дитсадки, які не працювали десятки років, розпочнуть свою роботу. Те ж саме можна сказати про охорону здоров’я, освіту. Три мільярди гривень за останні три роки ми витратили на те, щоб автошляхи на Кіровоградщини стали іншими. Переконаний, що це стало можливим завдяки нашій вірі, єдності, працьовитості, терпінню, саме це дало можливість рухати країну вперед».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В рамках заходу видатних особистостей нашого краю – волонтерів, військових та інших делегували покласти квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань діячів українського державотворення, борців за незалежність України, а також вручили державні й обласні нагороди представникам трудових колективів. На площі біля театру розгорнули тематичну виставку. Зокрема в експозиції представили вишиті рушники.

Як повідомлялось, у Кропивницькому поклали квіти до пам’ятника Володимиру Винниченку. До урочистостей зокрема долучилися представники міської ради та ОДА, різних установ та відомств, небайдужі містяни.

Фото Григорія Зуба