У День Незалежності на Кіровоградщині народилися вісім немовлят

Перегляди: 765

У День Незалежності України в Кіровоградській області з’явилися на світ вісім малюків – чотири хлопчики та чотири дівчинки.

Пологи відбулись у Кропивницькому, Голованівську, Світловодську, Знам'янці та Добровеличківці, повідомив CBN керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Команда обласної юстиції вітає молодих батьків із народженням діток у таке визначне для кожного українця свято – День народження нашої Батьківщини. Ми сподіваємося, що вони скористаються можливістю отримати перші документи своїх малюків у медичних закладах області й зможуть по-справжньому насолоджуватися батьківством, а не витрачати час на бюрократичні процедури», – сказав посадовець.

Щоб скористатися послугою Мін’юсту й отримати документи немовлят у пологових будинках, молодим батькам потрібно надати фахівцям відділів державної реєстрації актів цивільного стану, які чергують у лікарнях, кілька документів.

Для отримання свідоцтва про народження дитини - медичне свідоцтво про народження (форма №103/о, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України №545); паспорт батька або матері; свідоцтво про шлюб або заяву матері. Для отримання довідки про місце реєстрації малюка - свідоцтво про народження; паспорти батьків; квитанцію про сплату адмінзбору; документи, що підтверджують право на проживання.

Якщо чоловік із жінкою проживають за різними адресами, до пакету документів слід також додати заяву, що посвідчує згоду одного з батьків на реєстрацію дитини.