На Кіровоградщині цього року розпочнеться реалізація трьох стартапів за кошти ЄС

Перегляди: 964

Кіровоградщина в цьому році отримає майже 63 мільйони гривень на впровадження трьох стартапів за кошти Європейського Союзу.

Відповідне розпорядження № 569-р Кабінет Міністрів затвердив минулого тижня, повідомляє CBN з посиланням на урядовий портал.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В області реалізують такі проекти:

- «Створення авіаційного кластера як «точки зростання» економіки Кіровоградського регіону»;

- «Забезпечення сучасними інформаційно-комунікативними системами сільських територіальних громад Кіровоградської області»;

- «Розвиток освітнього потенціалу в авіаційній галузі».

В цілому в Україні цього року розпочнеться реалізація 70 регіональних проектів за кошти ЄС, які перемогли в конкурсному відборі за п’ятьма напрямками: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність.

Всього конкурсна комісія, сформована за участі представників різних міністерств, народних депутатів та громадськості розглянула 507 проектів майже зі всіх регіонів України.

Крім Кіровоградської області, у конкурсі перемогли 12 проектів з Львівщини, 10 - Хмельниччини, по одному проекту з Миколаївської, Донецької, Рівненської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Луганської областей, дев'ять стартапів реалізуватиме Міністерство охорони здоров'я та по одному - Мінагрополітики і Мінрегіону.