На Кіровоградщині три тисячі громадян ігнорують виконання батьківських обов’язків більше року

Перегляди: 706

Орієнтовно три тисячі жителів Кіровоградщини не сплачували аліменти на користь власних дітей понад рік.

Про це CBN поінформували в прес-службі обласної юстиції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед 18 316 жителів області близько трьох тисяч боржників ігнорують виконання своїх батьківських обов’язків більше року.

Державні виконавці застосовують стосовно злісних боржників заходи примусового впливу, які передбачені законодавством. Зокрема йдеться про арешт майна чи обмеження у праві виїзду за кордон або ж користування автівками. З початку року державні виконавці стягнули понад 70 млн. грн. на користь 14 558 дітей.

З 29 серпня в силу вступить другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває. Одна з новацій – впровадження додаткових штрафних санкцій за заборгованість із аліментів понад рік. Ці штрафи будуть спрямовані безпосередньо дітям як своєрідна компенсація за несвоєчасне отримання коштів.

Як повідомлялось, в обласній юстиції прокоментували інформацію про те, що працівник прокуратури області не виконує рішення суду і не сплачує аліменти на користь дитини від першого шлюбу в розмірі однієї четвертої від доходів,