На Кіровоградщині врятували чоловіка, який розбив голову і ледь не втонув у кар’єрі

Перегляди: 949

Людина ледь не потонула у селі Суботці Знам’янського району минулого тижня.

Про це CBN повідомив один з учасників пригоди Євген Солонченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, того дня він з товаришами приїхав у Суботці купатися в озері.

«Відпочивали, стрибали з берега у воду, розважалися, – розповів Євген. – І хлопець якийсь підключився до нас – років до тридцяти йому, Сергієм його звати – я пам’ятаю. В черговий раз стрибнули, виходили вже на берег, і він стрибнув і крикнув. Ми подумали, що нічого тут дивного немає. І головою у воді ще трусити почав, а тоді пішов під воду. Нас було багато, але у воду полізли троє – я та двоє товаришів».

Глибина водойми в тому місці – до трьох метрів. Потерпілий пробув у воді не менше двох хвилин.

«Коли ми його дістали він уже був весь синій, аж фіолетовий, очі відкриті, дихання не було, – продовжив Євген. – У нього ще й голова розбита – шматка шкіри не було. Він вдарився, вірогідніше всього, об камінь на дні. Ми почали проводити реанімаційні заходи: масаж серця, повернули набік. Тоді з легенів у нього вийшла вода і він почав дихати, обличчя почало приймати нормальний колір. Викликали "швидку" – один з друзів поїхав на своїй машині її зустрічати, щоб не втрачати дорогоцінний час. Підбігла дружина потерпілого. На момент приїзду "швидкої" Сергій вже потроху навіть балакав. Він був, звичайно, в шоці, та весь час питав, що з ним трапилось. Мати цього хлопця була вдячна, і люди висловлювали вдячність. Наразі ми не знаємо, що з тим чоловіком, ми навіть не знаємо, в яку лікарню його повезли. Він з Харкова, наскільки я розумію, приїхав до батьків сюди з дружиною та дитиною. Сподіваюся, що в нього все добре».

Євген не вважає свій та своїх друзів вчинок героїчним. Єдине, що обурило товаришів, - інші люди стояли на березі та просто дивилися, нічим не допомагали.

Редакція CBN просить врятованого відгукнутися.