У Кропивницькому закликали батьків не створювати ажіотажу в поліклініках

Перегляди: 592

Заміна медичної картки дитини для вступу в дитсадок або школу на нову довідку викликала стовпотворіння в дитячих поліклініках та амбулаторіях Кропивницького.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У березні МОЗ України скасувало форму № 026/о «Медична карта дитини», в якій у школах та дитсадках зберігалися медичні дані дітей. Замість неї ввели форму №0 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду». Саме за нею тепер потрібно пройти профілактичний огляд перед вступом у дитсадок та школу.

Реформа викликала занепокоєння у батьків, які все літо брали в облогу кабінети педіатрів та лікарів.

Як прокоментували кореспонденту CBN медики, вони не побачили обіцяного МОЗ покращення. Форма №086 видається на підставі медогляду, як і скасована №026, виконує ту ж функцію, заповнюють її лікарі так само.

А от роботи у медиків додалося. Амбулаторний прийом розтягується ще на дві - три години. Згідно з нормами, лікар повинен прийняти п’ять пацієнтів за годину. Коридори амбулаторій переповнені батьками зі здоровими і хворими дітьми впереміш, які вимушені чекати годинами.

За словами керівника управління охорони здоров'я міськради Оксани Макарук, накази міністерства медичні працівники повинні виконувати і виконують. Компенсацію за перевантаження вони не отримують. А от до батьків велике прохання - не поспішати. Пройти медогляд за новою формою можна до кінця року. Від учнів 2 - 10 класів 1 вересня їх ніхто не вимагатиме.

До 1 вересня принести довідки форми №№086-1/о та 063/о, що містять інформацію про проведення вакцинації або ревакцинації, а також здійснені туберкулінові проби, повинні лише батьки першачків та діток, що тільки вступають у дитсадки.