Посадовці запевнили, що питання черг у дитсадки на Кіровоградщині гостро не стоїть

Перегляди: 975

Для Кіровоградської області не є актуальним питання черг у дитсадки.

Про це CBN повідомив керівник управління освіти Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Протягом останніх кількох років ми систематично створюємо нові місця в дошкільних навчальних закладах. Тому на відміну від великих міст для нас ця проблема не є гострою», - зазначив він.

Але є інша - перевантаження, коли в групі замість 20 налічується 25-30 малюків.

Проте за рейтинговими показниками Кабміну відносно чисельності дітей у дошкільних навчальних закладах у розрахунку на 100 місць, Кіровоградська область займає в Україні сьоме місце. Середній показник перевантаженості складає 107 дітей на 100 місць.

«Більше десяти територій мають проблему перевантаження», - зазначив Таборанський.

Минулого року в ДНЗ області додатково відкрили 300 місць, план на цей рік - створити ще близько 800 місць. В Новоукраїнській ОТГ цього року введуть в експлуатацію садочок «Зернятко» на 110 місць. У Голованівську вперше за 20 років побудують новий садочок на 120 місць.

В обласному центрі в дитсадках є вільні місця.

«У дошкільних закладах Кропивницького є вільні місця, - запевнила начальник управління освіти міськради Лариса Костенко. - Крім того, найближчим часом відкриються дві дошкільні групи у НВО №15».

Сьогодні, 31 серпня, прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Дніпрі заявив, що дитсадки наразі недоступні для 41 тисячі дітей. За даними Міністерства освіти, чекають, коли в дитсадках з'являться вільні місця, 46 тисяч дітей. Найбільша черга у Львівській області - 4 200 дітей, Рівненській - 3 468 малюків, в Києві - 3 495 дітей.