У Кропивницькому мешканці ОСББ самостійно вирішуватимуть, що будувати на своїй землі: гаражі чи майданчики

Перегляди: 977

Сьогодні, 31 серпня, за круглим столом члени Громадської ради спільно з представниками ОСББ та структурних підрозділів міськради обговорили питання прийняття тимчасового положення про передачу земельних ділянок, на яких стоять будинки, та прибудинкових територій співвласникам багатоквартирних будинків, повідомляє кореспондент CBN.

Згідно з законодавством ця земля повинна передаватися у власність чи постійне користування ОСББ у порядку, встановленому Кабміном. Проблема полягає у тому, що вже багато років уряд відповідне рішення не приймає. Тому в Кропивницькому вирішили використати приклад інших міст і створити тимчасове положення. Так, у місті Оріхів за подібним документом ОСББ отримують землю з 2015 року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Учасники круглого столу обговорили три важливі питання:

- отримуватимуть ОБСС земельні ділянки у власність чи у постійне користування,

- буде це регуляторним чи нерегуляторним актом,

- хто буде суб’єктом власності: ОСББ як юридична особа чи співвласники як громадяни.

З понеділка на сайті міської ради усі охочі зможуть ознайомитися з документом і внести свої пропозиції щодо його вдосконалення протягом двох місяців. У міськраді сподіваються на прийняття депутатами документа вже до кінця року. Таким чином мешканці ОБСС самі вирішуватимуть, що буде розташовано під їхніми вікнами: клумба, дитячий майданчик, гараж чи МАФ.