Голова ОДА привітав першачків Устинівки з Днем знань (ФОТО)

Перегляди: 1127

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко привітав першокласників Устинівського навчально-виховного об’єднання з початком нового навчального року сьогодні, 1 вересня, повідомляє кореспондент CBN.

Це опорна в районі школа. Цьогоріч до неї в перший клас пішла 41 дитина. Це, наголошує керівництво закладу, більше, ніж у попередні роки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Для них ми обладнали за стандартами Нової української школи два класи, придбали нові парти, необхідне мультимедійне та комп’ютерне обладнання, дидактичні матеріали. Тобто для них створили абсолютно нове учнівське середовище», – розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Віра Лозовська.

Учителі, які працюватимуть із першачками, пройшли відповідні курси для навчання дітей за новими освітніми формами.

«Ми проходили різні курси, в тому числі дистанційні, вивчали нові підходи до навчання, їздили на семінари, переймали досвід пілотних закладів. За ними – все орієнтовано на дитину, а учитель – лише партнер по навчанню. Діти не будуть сидіти за партами, склавши руки, буде вільний рух на уроці, вони не сидітимуть у повній тиші, працюватимуть у групах, складатимуть конструктори лего. Для них буде новий предмет – «Я досліджую світ». У ході роботи будемо вдосконалювати знання», – наголосила вчителька першого класу Тамара Черниш.

Перший дзвоник також пройшов нетрадиційно – педагоги організували дитяче містечко з розважально-навчальними локаціями. Така невимушена обстановка, впевнені, – це перший крок для того, щоб діти із задоволенням ішли до школи.

За словами очільника області Сергія Кузьменка, цьогоріч в області піде до першого класу 11 тисяч дітей.

«Нова українська школа – не лише нові парти і їх розташування в класі. Нова українська школа – це, передусім, нова методика і філософія, яку ми закладаємо в систему навчання. Ми витратили значні кошти на те, щоб вчителі перших класів навчилися по-іншому працювати з дітьми. Разом із тим ми працюємо над тим, щоб були відремонтовані їдальні, укомплектовані класи фізики, хімії, лінгафонні кабінети, щоб були придбані шкільні автобуси, а вчителі були мотивовані гарною заробітною платою. І результатом впровадження нових підходів, очікуємо, будуть все кращі і кращі знання наших випускників», – наголосив Сергій Кузьменко.