На Кіровоградщині деякі ОТГ не змогли освоїти кошти на формування інфраструктури

Перегляди: 923

В ОДА відбулася он-лайн нарада з керівниками райдержадміністрацій, міськвиконкомів та об’єднаних територіальних громад з питань залучення і освоєння коштів державного бюджету інвестиційного спрямування.

Під час наради обговорювали ситуацію з освоєнням коштів двох субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам – на здійснення заходів соціально-економічного розвитку територій та на формування інфраструктури ОТГ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Цього року Кіровоградщина отримала понад 64 млн. грн. субвенцій інвестиційного спрямування. Ситуація із використанням коштів по області різна. Деякі території освоїли 90% коштів субвенції з держбюджету на формування інфраструктури ОТГ, а є такі, які мають нульові показники – Великосеверинівська, Катеринівська, Помічнянська, Соколівська та Тишківська об’єднані територіальні громади.

Керівники територій отримали доручення письмово поінформувати про перспективи освоєння цього року зазначених субвенцій та подати відповідні календарні плани. У разі відсутності таких перспектив – приймуть рішення щодо перерозподілу коштів.