У Світловодську за новою технологією будують об’їзну дорогу (ФОТО)

Перегляди: 1135

У рамках робочої поїздки до Світловодська голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко проінспектував хід капітального ремонту вулиці Єгорова, що фактично є об’їзною дорогою навколо цього міста.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голова ОДА відзначив, що чільне місце у розвитку транспортної інфраструктури є, зокрема, будівництво або капітальний ремонт об’їзних доріг навколо міст обласного значення.

«Надзвичайно важливим є Світловодськ, через об'їзну якого проходить велика кількість транспорту. Не маючи фінансового ресурсу, місто фактично самоусунулося від цієї проблеми. Обласна влада взяла в роботу цю ділянку міської дороги. Кошти на капітальний ремонт виділили із Державного фонду регіонального розвитку, обласного бюджету, обласного територіального дорожнього фонду. Лише у цьому році за рахунок цих джерел ми змогли акумулювати 17 млн. грн. на цей проект. Значний фінансовий ресурс було профінансовано і у 2017 році», - зауважив Сергій Кузьменко.

Капітальний ремонт розпочали ще минулого року. Загальна вартість будівельних робіт складає 40,9 млн. грн. Генеральний підрядник - ТОВ «Укрмодуль». Дорога будується за новою технологією із надміцних бетонних плит.

До кінця вересня змонтують усе дорожнє полотно. А вже до середини жовтня нанесуть розмітку, встановлять дорожні знаки, облаштують узбіччя дороги та змонтують металеву огорожу у місцях поворотів. Плити витримують навантаження до 80 тонн на 1кв м, така дорога експлуатуватиметься не менше 50 років.