Голова ОДА закликав перевірити всі сім’ї на Кіровоградщині, щоб не повторилася трагедія Мольченків

Перегляди: 3326

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко доручив соціальним службам провести спільно з медиками, педагогічними колективами й органами місцевого самоврядування перевірки у кожній родині, яка проживає на території Кіровоградщини.

Про це він говорив у контексті родини Мольченків, у якій фактично морили голодом дитину, сьогодні, 4 вересня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Емоційно складно підібрати слова, щоб прокоментувати цю ситуацію, - сказав Кузьменко. - Невже люди, які проживають поряд, такі байдужі? Невже вчителі й медики раніше не помічали проблеми? Як стало можливо, що депутат райради морив голодом дитину? Чому політики не звернули увагу на цю людину, коли допускали його до роботи? Просив би соціальні служби, педагогів, медиків і органи місцевого самоврядування проаналізувати кожну родину і навіть ту, яка не викликає занепокоєнь або претендує на публічність. Це моє доручення! Також суспільство чекає від поліції оцінки дій цього політичного діяча».

Нагадаємо, правоохоронці, соціальні служби та медики Новоукраїнки об’єдналися, аби від рідних батьків урятувати чотирирічного сина.

Батьки хлопчика спочатку не пускали представників служби у справах дітей до будинку. Зайти вдалося аж після звернення до поліції та одержання санкції суду.

Згодом з’ясувалося, що батько хлопчика – депутат Новоукраїнської районної ради Олександр Мольченко. У виснаженні хлопчика він звинуватив медиків – вони нібито проводили над малюком якісь експерименти.

У своєму відеозверненні до ЗМІ депутат наголосив, що шукатиме виходи на національні телеканали. Водночас участі у «Говорить Україна» він не взяв, заявивши, що йому погрожують убивством.

Чотирирічного Владика забрали до дитячої обласної лікарні. Виконком Новоукраїнської міськради вирішив вилучити хлопчика з родини.