На Кіровоградщині два райони і канал опинилися під загрозою знеструмлення (ФОТО)

Перегляди: 986

Світловодськ, Світловодський та Онуфріївський райони і канал «Дніпро – Інгулець», який забезпечує водою сільгоспугіддя Кіровоградської й Дніпропетровської областей, Криворізького гірничорудного промислового комплексу, а також обводнює річку Інгулець, опинилися під загрозою знеструмлення.

Про це йшлося під час наради ТЕБ та НС в Світловодській РДА, результати якої повідомив CBN голова РДА Сергій Твердовський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, проблема існувала довгий час і потребувала вирішення, оскільки під загрозою були лінії для живлення значної території. Обстеження повітряної лінії електропередач, яке провів Світловодський РЕМ ПрАТ «Кіровоградобленерго», показало, що на багатьох опорах відсутні металеві кутники, роботи з відновлення не проводяться. Технічний стан опори загрожує її руйнуванням.

Лінії електропередач належить державному підприємству «Комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів», яке нині знаходиться у стадії банкрутства.

«Ми направили листа з приводу того, щоб вони провели ремонт, – наголосив Твердовський, – але чи то через брак коштів, чи через недбалість і безвідповідальність ДП не проводило огляд своїх ліній, не охороняло металеві конструкції опор. Взагалі лінія потребує постійного обслуговування і виділення коштів».

Ця проблема, за словами голови РДА, існує давно, проте наразі ситуація вже наближається до вирішення.

«За результатами наради керівництву "Комбінату твердих сплавів і тугоплавких металів" рекомендували терміново вжити всіх заходів щодо усунення виявлених недоліків з експлуатації ЛЕП, забезпечити охорону вказаного об’єкту та вжити заходів щодо передачі лінії на баланс територіальної громади Павлівської сільської ради», – резюмував Твердовський.