У Компаніївці вручать літературну премію імені Яновського

Перегляди: 1141

7 вересня о 12:00 у Компаніївці, в Нечаївському літературно-меморіальному музеї, відбудеться вручення літературної премії імені Юрія Яновського.

Про це CBN повідомили в Компаніївській райраді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свої твори на розсуд журі представили 24 автори в номінаціях «Романи, повісті» - творів - п’ять, авторів - чотири; «Мала проза» - творів - вісім, авторів - шість; «Поезія» - авторів – 17 з різних куточків України та зарубіжжя, а саме: Компаніївка, Олександрівка, Коломия, Коростень, Кропивницький, Київ, Львів, Одеса, Черкаси, Житомир, Чернігів, Івано-Франківськ, Дніпро, Монреаль (Канада).

У програмі заходу:

1. Нагородження лауреатів.

2. Фестиваль «Осіння мистецька толока в Нечаївці».

У рамках фестивалю працюватимуть містечка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, з народних промислів та українських ремесел. У мистецькому містечку виступатимуть аматорські колективи Компаніївського району. Для дітей підготували майстер-класи та фейс-арт. Працюватиме ярмарок української кухні.

Літературна премія Юрія Яновського заснована Компаніївською районною радою у 2016 році. Це нагорода за художні здобутки автора за твори у жанрах поезії та прози.