У Кропивницькому відкрилася концептуальна фотовиставка «Слово і зображення» (ФОТО)

Перегляди: 1145

У відділі мистецтв ОУНБ ім. Чижевського відкрилася виставка «Слово і зображення» жителів Кропивницького Юрія та Лариси Лебедєвих, повідомляє кореспондент CBN.

Митці в своему проекті спробували реалізувати концепцію, в якій думка є домінуючою. Вона відтворюється поєднанням візії та поетичних рядків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для фотохудожників не світлина – ілюстрація до підпису, а навпаки, підпис - ілюстрація до знімків, кожен з яких самостійна фотоісторія.

На фото глядачі побачать рядки з поезій Бродського, Гумільова, Костенко, Мандельштама, Пастернака, Тарковського та інших.

«Ми спробували поєднати рядки, що нам подобаються, з нашими фотографіями. Це єднання ні в якому разі не робить вірші поетичними підписами під знімками, або знімки – образотворчими ілюстраціями до віршів. Просто для нас вони співпали – десь за настроєм, десь за сюжетом, десь завдячуючи складним і неочевидним асоціаціям», - розповіли автори на презентації.

Між відвідувачами виставки розіграли лотерею, лотами були світлини, представлені на виставці.

Юрій Васильович Лебедєв - член Національної спілки фотохудожників України. У 2012 році він став фотографом року у номінації національної фотопремії «Краєвид». Через два роки майстер став переможцев конкурсу «GOLDEN KAMERA 2014», а у 2015 - переможцем міжнародного салону «Panorama of my country». Нагороджений золотою медаллю НСФХУ та медалями міжнародних фотоспільнот UNITED PFOTOGRAPHERS INTERNATIONAL та IMAGE SANS FRONTIERE. Минулого року митця відзначили грамотою НСФХУ «За видатні заслуги у розвитку фотомистецтва».

Юрій і Лариса Лебедєви разом провели шість персональних фотовиставок.