У Компаніївському районі масово загинула риба - ймовірно, задихнулася

Перегляди: 900

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області з’ясувало можливу причину загибелі риби – нестача кисню.

Про це CBN повідомили в управлінні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

5 вересня спеціалісти Компаніївської районної державної лікарні ветеринарної медицини в присутності Мар’ївського сільського голови провели розслідування випадку загибелі риби у водоймі, що знаходиться на балансі Мар’ївської сільської ради.

Дно ставка, площа якого 3,6 га, замулене від 0,5 м до 1 м, товща води – 0,3 м, під греблею – 0,5 м. У водойми відсутні природні підземні джерела постачання води, тож вода зі ставка поступово випаровується. Рівень води біля берега зменшився більше ніж на 2 м. Вода має червоно-рудий колір та неприємний запах.

Випадки загибелі риби в цій водоймі зафіксували у травні 2018 року. Тоді ж провели аналіз води в ТОВ «Український лабораторний центр екологічних досліджень. Виявили перевищення показників жорсткості, кальцію, магнію, сульфат-іонів, сухого залишку.

4 вересня Мар’ївська сільрада із залученням громадськості очистила водойму від загиблої риби, вивезла та захоронила її на сміттєзвалищі Мар’ївки.