У Кропивницькому розпочалася кампанія на захист Художнього салону (ФОТО)

Перегляди: 1392

У центрі Кропивницького проходить підписна акція «Бути Художньому салону чи ні? Став свій підпис! Підтримай кропивницьких художників».

Як розповів CBN директор Художнього салону Антон Петушинський, будівля, у якій знаходиться вернісаж, проектувалася з урахуванням того, що в ній будуть виставкові площі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обласна спілка художників може залишитися без приміщення, в якому протягом майже 40 років проходили виставки робіт майстрів з обласного центру та всієї України.

В салоні кожні два - три тижні проводяться нові виставки і можна придбати різноманітну сувенірну продукцію.

«В нас виставляються роботи 60 місцевих та більше 100 майстрів зі всієї країни», - розповів Петушинський.

23 вересня закінчується річний договір оренди. Обласна спілка художників вже отримала він управління комунальної власності міськради відповідного листа, де вказано про строки орендного договору і про те, що територіальній громаді як власнику потрібне це приміщення.

У відповідь Спілка направила листи на ім'я міського голови Андрія Райковича, секретаря міськради Андрія Табалова та начальника відповідного управління Олега Колюки, а також юридичний запит, на що саме потрібне приміщення громади.

За словами Антона Петушинського, минув місяць, а відповідей художники не отримали.

CBN звернувся до управління комунальної власності, де кореспондента запевнили, що на запит адвоката відповідь уже надали.

«Строк договору оренди ще не закінчився. Він закінчується в кінці вересня. За законом надається ще місяць для продовження або не продовження договору. Ми попередили Художній салон за три місяці. Тому що є у керівництво міста якесь бачення. Буде воно здійснене чи ні, я не знаю», - зазначила начальник відділу орендних відносин та формування комунального майна управління комунальної власності Діана Фурман.

За її словами, це майно територіальної громади може бути використане якимось чином, але виставковий зал обов'язково буде, наприклад у новому Центрі надання адміністративних послуг - прозорому офісі, під який віддали будівлю кібернетичного коледжу.

«Просто зараз вирішується питання, яким чином буде використовуватися це приміщення і де буде розміщений художній салон. Тим більше, що договір не закінчено. Чому такий ажіотаж? Ще нічого не вирішено», - сказала Діана Фурман.

Акція на захист салону триватиме сьогодні до 20:00 та продовжиться завтра.