У Маловисківському районі почали будувати нову амбулаторію (ФОТО)

Перегляди: 2135

У центрі Великої Виски Маловисківського району почали будувати сільську лікарську амбулаторію.

Це одна з перших 18 амбулаторій, які зводять на Кіровоградщині за уніфікованими проектами за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Будівництво амбулаторії у Великій Висці коштуватиме майже 6 мільйонів гривень. Як зазначив сільський голова Сергій Булацел, нового закладу чекають близько 5 тисяч жителів.

«У нас є амбулаторія, втім вона дуже стара, – сказав він. – Ми дуже раді, що отримаємо сучасну амбулаторію. Після будівництва туди перейде медперсонал. Але у нас велика проблема кадрів – є лише один сімейний лікар, який працює вже довгий час і обслуговує усіх пацієнтів».

На місці, де раніше був великий смітник – звідти вивезли 76 вантажівок непотребу – вже вклали фундамент, встановили септик, проклали мережі водовідведення, працюють над каналізаційними системами. Роботи розпочали три тижні тому.

«Загальна площа будівлі – 330 квадратних метрів, з яких 80 квадратних метрів – житло для лікаря. На території амбулаторії розміщуватиметься гараж для службового автомобіля, який теж закуплять за державні кошти», – розповів начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергій Проненко.

Із 18 запланованих амбулаторій на половині вже розпочали будівництво. Кожен проект реалізовуватимуть кілька місяців. Будуватимуть сільські амбулаторії таким чином, щоб охопити всю територію Кіровоградщини, а відтак кожен житель зможе отримати необхідну медичну допомогу.

«Ініціатива Президента України з будівництва сільських амбулаторій реалізовується. З державного бюджету Кіровоградщина отримала 136 мільйонів гривень. Потрібно відзначити, що це не тільки будівництво нових амбулаторій, а й придбання медичного обладнання і автомобілів. Наприкінці жовтня – на початку листопада уже відкриватимемо перші повністю облаштовані амбулаторії», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко і додав, що ті населені пункти, які потребують амбулаторій, але не потрапили у цьогорічний проект, можуть розраховувати на підтримку в наступних роках.