У Світловодську пожежники можуть закрити 10 закладів освіти

Перегляди: 749

Десять закладів освіти Світловодська можуть припинити свою роботу, якщо міська влада не почне виконувати власних обіцянок щодо забезпечення належної пожежної безпеки.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко повідомив, що у такому випадку представники ДСНС підуть з позовними заявами до суду, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Експлуатацію приміщень десяти закладів у новому навчальному році (з 26 наявних у місті) фахівці ДСНС не дозволили. На даному етапі відповідальність за їх функціонування взяла на себе міська влада з посиланням на те, що виконання робіт відбувається за календарним планом на 2018 рік. Якщо цей план не почне реалізовуватись, а на сесії міської ради у кінці місяця не ухвалять належних рішень, рятувальники звернуться до суду.

Щодо ситуації зі станом пожежної безпеки у загальноосвітніх навчальних закладів загалом в області, то переважна більшість територій проблем не мають. Водночас, за словами Сергія Коваленка, слід завершити роботи у Вільшанському, Гайворонському, Компаніївському, Новгородківському, Олександрівському, Кіровоградському районах, містах Олександрії, Кропивницькому, Світловодську. Найгірша ситуація - у Світловодську.