Кіровоградщина на ремонт доріг додатково отримає найбільше коштів серед областей України

Перегляди: 827

Кіровоградська область отримає додатково майже 53 млн гривень на ремонт доріг державного значення

Це рішення було схвалено вчора, 5 вересня, під час засідання уряду, повідомляє CBN з посиланням на веб-сайт Мінінфраструктури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За рішенням Кабміну був змінений перелік об’єктів капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсягів бюджетних коштів в рамках окремих бюджетних програм, які реалізуються цього року.

В уряді вважають, що завдяки перерозподілу бюджетні кошти в сезон будівництва доріг будуть використані більш раціонально.

Кошти, які зекономили на тендерах одних об’єктів, перенаправлять на ті, що потребують додаткового фінансування. Крім того, з переліків виключили об’єкти, які не забезпечені проектною документацією та не готові до реалізації.

Таким чином Кіровоградській області в рамках програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» збільшили видатки на 52,85 млн гривень.

Для порівняння, Вінницька область додатково отримала 46 млн гривень, Дніпропетровська - 25,99 млн гривень, Одеська - 30 млн грн, Полтавська - 50 млн грн, Хмельницька - 25,33 млн грн та Черкаська - 25 млн грн.

Таким чином серед областей, яким збільшили видатки на ремонт доріг державного значення, Кіровоградщина отримає найбільшу суму.

А от Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській та Чернівецькій областям видатки знизили.

Зазачимо, що Кіровоградщина потрапила до п’ятірки лідерів з ремонту доріг державного значення