На Кіровоградщині знімають фільм про події в Іловайську (ФОТО)

Перегляди: 1786

У селі Липняжка Добровеличківського району на території колишнього цукрового заводу від сьогодні й орієнтовно по 10 вересня зніматимуть кінострічку під робочою назвою «Іловайськ».

Цю інформацію кореспонденту CBN підтвердив голова Добровеличківської РДА Василь Смаглюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Знімають стрічку кілька компаній, у тому числі - студія "Квартал 95". Вони попросили дозвіл на зйомки в школі цукрового заводу, яка зараз закрита. У спортивній залі розмістять госпіталь», - сказав він.

У зйомках задіяні реальні військові, які брали участь у бойових діях в Іловайську, крім того, залучають масовку. Територія цукрового заводу - це колишній житловий масив, який збудували для працівників цукрового комбінату ще за радянських часів.

«Вже багато років він не функціонує, жителі покинули цей населений пункт і сьогодні це місце вибрали для зйомок художньої кінострічки. Прем’єра запланована на наступний рік. Ця кінострічка буде виходити в широкий прокат», - додав Смаглюк.

Під час виходу з Іловайська 29 серпня 2014 року загинули шестеро бійців третього полку. Сьомий вважається безвісти зниклим.