У Кропивницькому нагородили першого переможця міської художньої премії

Перегляди: 821

Сьогодні, 6 вересня, на початку засідання сесії міської ради міський голова Андрій Райкович та секретар міськради Андрій Табалов нагородили першого лауреата міської художньої премії імені Бориса Вінтенка Віктора Френчка.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Хай ця нагорода підкреслює і запевнить вас у тому, що громада вас поважає, що ми зичимо, щоб ваша творчість процвітала, щоб ви продовжували робити те, що прикрашає і духовно збагачує наше місто», - сказав, звертаючись до кропивницького майстра, Андрій Райкович.

Віктор Френчко - автор пам'ятників пілоту Петру Вересоцькому, першому трамваю в Єлисаветграді, Євгену Маланюку й Надії Тобілевич-Тарковській, багатьох барельєфів, меморіальних дошок, зокрема: Арсенію Тарковському, Дем'яну Бєдному, Євгену Маланюку, Генріху Нейгаузу, Каролю Шимановському, Олександру Пушкіну, Леоніду Кравчуку, Валерію Гончаренку й Наталі Ленгауер, Івану Шепетову, Миколі Смоленчуку й Віталію Ципіну, Семену Тютюшкіну, Валерію Дейнекіну та іншим видатним особистостям.