У Кропивницький з’їхалися провідні онкологи країни

Перегляди: 5982

Перша школа інтервенційної радіології, яка сьогодні проходить у Кропивницькому, присвячена онкологічним захворюванням легенів, як одній з найактуальніших проблем онкології ХХІ століття.

Розробкою методів діагностики раку легенів займаються онкологи в усьому світі, в тому числі в Українському центрі томотерапії, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Онкологічні захворювання для сучасних людей перестали бути вироком. Виявлення на ранніх стадіях дозволяє успішно їх лікувати. Та це не стосується раку легенів, який у більшості випадків закінчується летально через виявлення захворювання лише на третій або четвертій стадіях.

За словами завідувача відділенням діагностики томоцентру Олега Горошенка, справа в тому, що є багато патологій легенів, які звичними методами складно відрізнити від раку. Диференційна діагностика дозволяє чітко визначити захворювання і як саме краще його вилікувати.

Як зазначив головний лікар томоцентру Степан Крулько, саме інтервенційна радіологія дозволяє провести високоякісні й малотравматичні для пацієнта діагностику й лікування.

Організаторами школи виступили Український центр томотерапії, кафедра променевої діагностики Харківської медичної академії післядипломної освіти, Асоціація радіологів України, Всеукраїнська асоціація рентгенологів, а також компанії Canon та MDL.