Нацбанк випустив ювілейну монету до 100-річчя від дня народження Сухомлинського (ФОТО)

Перегляди: 1995

До 100-річчя від дня народження українського педагога, публіциста, дитячого письменника Василя Сухомлинського Нацбанк випустив монету.

Про це йдеться на офіційному сайті Національного банку, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Монета називається «Серце віддаю дітям». Роздрібна ціна – 40 гривень.

На аверсі розміщено: угорі - малий Державний Герб України, праворуч від якого - напис УКРАЇНА (півколом), рік карбування монети - 2018 (над гербом); у центрі на дзеркальному тлі зображено портрет Сухомлинського, праворуч - номінал - 2/ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України; написи півколом на матовому тлі: ВАСИЛЬ СУХОМЛИНСЬКИЙ (ліворуч), 1918 - 1970 (під портретом).

На реверсі монети розміщено серце, у центрі якого напис: ВІДДАЮ ДІТЯМ, навколо серця - стилізовані персонажі з оповідань Сухомлинського.

100-річний ювілей Василя Сухомлинського включили до пам’ятних дат, що відзначаються на рівні ЮНЕСКО. Сухомлинський увійшов в історію української школи як творець школи радості - оригінальної системи освіти і виховання дітей, що спирається на ідеї самоцінності й неповторності кожної особистості, вільного її розвитку. Ідеї, запропоновані Василем Сухомлинським, лягли в основу нової української школи, що впроваджується в Україні.

Нагадаємо, школу імені Сухомлинського у Павлиші Онуфріївського району хочуть зробити опорною і об’єднати ще з двома.