На Кіровоградщині за несплату 69 тисяч гривень аліментів чоловік потрапив під арешт

Перегляди: 1212

На Кіровоградщині до адміністративного покарання притягнули жителя села Першотравенка, який тривалий час не сплачував аліменти синові.

Цю інформацію кореспонденту CBN підтвердив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В ізоляторі тимчасового тримання Олександр Дендимарченко знаходиться вже п’яту добу. 15 діб адмінарешту чоловік отримав за несплату аліментів рідному сину протягом 12 років. За цей час набігло майже 70 тисяч гривень.

Сьогодні син Олександра вже повнолітній. Із колишньою дружиною арештант не спілкується. Екс-дружина телефоном повідомила – у такому покаранні зиску не вбачає. Син на законні виплати вже не сподівається.

В юстиції зауважують – якщо затриманий не виплатить борг і після адмінарешту – автоматично втратить право на законне утримання сином у разі своєї непрацездатності в майбутньому.

В ізоляторі тимчасового тримання констатують – такий затриманий у них уперше.

Сьогодні на Кіровоградщині адмінарешт загрожує майже сімом десяткам осіб, якщо вони відмовляться від громадських робіт. У разі, якщо боржник ухилятиметься від примусових робіт систематично, йому загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до двох років.