В Олександрії виробника шаурми оштрафували більш ніж на 22 тисячі гривень
9 серпня 2018 року на Кіровоградщині створили робочі групи для проведення комісійних моніторингових обстежень закладів громадського харчування по виготовленню та реалізації вуличної їжі.
По це CBN поінформували в ГУ Держпродспоживслужби області.
Обстеження проводять фахівці районних та міських управлінь із залученням спеціалістів райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, Національної поліції.
Під час обстеження закладів швидкого харчування у операторів ринку виявили численні порушення, а саме:
- відсутність супровідних документів на харчову продукцію, які засвідчують її безпеку та якість;
- недотримання температурного режиму при зберіганні та приготуванні харчових продуктів;
- незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;
- миття та дезінфекція не проводяться;
- в кіосках відсутнє водопостачання та водовідведення.
В ході проведення моніторингу деякі заклади призупинили свою діяльність.
Держпродспоживслужба області провела позапланові заходи державного нагляду у формі інспектувань операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання вимог законодавства, внаслідок чого спеціалісти склали протокол та винесли постанову - фізичну особу-підприємця притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тис. грн.
Моніторингові обстеження закладів громадського харчування продовжуються.